Premiär för Svenska kyrkans allsång i Jönköping

Arrangörerna Anna-Karin Hultman, präst, Linn Erixon Storbaek, diakonkandidat och TJ Bobbert, församlingsassistent, är nöjda med premiärkvällen. Foto: Privat

 ”Det var fullt ös”, säger Anna-Karin Hultman, präst och arrangör efter Svenska kyrkans första allsångskväll i Munksjöstaden i Jönköping.

TV:s Allsång på Skansen med folkkära Pernilla Wahlgren har plågats av stora tittartapp den senaste tiden. Men kanske är det till stadsdelen Munksjöstaden i Jönköping som de trogna allsångstittarna har flytt?

Idén om allsångskvällar vid Munksjökajen i Jönköping föddes på det lokala konditoriet. Det är TJ Bobbert, församlingsassistent, Anna-Karin Hultman, präst och Linn Erixon Storbaek, diakonkandidat, som är initiativtagare. 

De beskriver premiären i torsdags som lyckad. Ett 30-tal personer var på plats för mingel, skönsång och andakt. 

Bygga broar

- Det var fina möten, mycket skratt och en skön stämning alltigenom, säger Anna-Karin Hultman, arrangör och präst i Jönköpings församling. 

Det bjöds på alltifrån klassiska stycken till svängig gospel, berättar Anna-Karin Hultman vars favoritlåt från gårdagen är Lasse Berghagens "Sträck ut din hand". 

Syftet med allsångskvällarna är att stärka gemenskapen i samhället.

- Vi har en väldigt fin och trevlig stad. Tanken är att bygga broar mellan människorna och kyrkan. Vi behöver finnas tillsammans för varandra, kanske speciellt i dessa tider. 

"Fullt ös"

Arrangemanget hålls två kvällar i augusti. Den första kvällen blev succé, enligt Anna-Karin Hultman. 

-Det var fullt ös från start, säger hon. 

Upplägget för nästa torsdag blir likt premiärens schema, berättar Anna-Karin Hultman. 

- Vi inleder kvällen med fika från konditori Rosetten. Sedan minglar vi och efter det blir det allsång. Vid 18-tiden kommer jag att ha en kort andakt, och efter det bli det en sommarbön och välsignelse. 

Taggar:

Musik

Prenumerera på Nyhetsbrev

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in.