Detta boende är ett av få där det finns aktiviteter för barnen. En person vid namn Sylvi arbetar några timmar varje dag med olika lekar och terapeutiska övningar för att skapa en känsla av trygghet för både barn och föräldrar.
– Vår största bedrift är att när barnen nu lämnar det här lekrummet så säger de ”nu ska jag gå hem” och det betyder inte längre att de ska packa sina väskor och åka, utan att de ska tillbaka till ett visst rum, säger Éva Erdeli.
– Det finns en liten flicka på fyra år som inte pratade på flera veckor när hon kom hit. Men sedan började Sylvi att göra lite övningar med henne och nu pratar hon, leker och kan gå omkring på egen hand.
Hur är det för dig att se din skola som ett flyktingboende?
– Nu är det mycket bättre. Jag grät mycket i början. Men jag som själv är mamma och mina kollegor som också är mammor arbetar utifrån vår intuition om vad som skulle vara bra för våra egna barn. Barnen är vår prioritet.
De västra och centrala delarna av Ukraina har varit ganska förskonade från ryska attacker sedan kriget inleddes med explosioner i flera städer. Men dagen innan Kyrkans Tidning besöker Berehove attackerades sex tågstationer i centrala och västra Ukraina. Den närmaste explosionen skedde runt tio mil från Hia:s kontor.
På gymnasieskolan i Berehove går vanligtvis 300 elever. Éva Erdeli säger att hon inte vet hur många av dem som är kvar i Ukraina och hur många som flytt utomlands.
– Vi har onlineundervisning och barnen är där och deltar. Men vi vet inte var någonstans de befinner sig. I går bombades det och jag väntar mig en ny våg av människor som kommer lämna, säger hon.
Av de internflyktingar som nu bor på skolan har runt 80 procent varit där i drygt två månader. Vissa som kommit från Kiev och Charkiv försökte för ett par veckor sedan att ta sig tillbaka hem.
– Men situationen började bli farlig igen, så de kom tillbaka eller flyttade utomlands om de kunde, säger Éva Erdeli.