Varför har de då djur? Enligt Sebastian är åkerarealen för liten för att enbart spannmål skulle ge en avkastning som gick att leva på. Arrendet innehåller också områden som fungerar bra som betesmark, men där det inte går att odla.
– Tack vare korna så nyttjas mark som annars skulle växa igen, säger han.
När paret övertog gården var planen att odla ekologiskt spannmål som de skulle sälja till ett högt pris. För pengarna skulle de köpa foder till djuren. Men de senaste åren har marginalerna för ekologiska produkter krympt, och Sebastian och Erica fick tänka om. Nu odlar de eget djurfoder, men inte på ett ekologiskt vis.
Kan ni tänka er att bli ett ekologiskt lantbruk?
– Nej, inte när prisläget ser ut som det gör, det går inte runt. Allt blir mycket dyrare om man ska vara ekologisk och det kräver också mer administration, säger Sebastian.
De känner till bönder som tvingats upphöra med sin ekologiska inriktning eftersom det inte burit sig. I dagsläget får ekologiska mjölkbönder marginellt mer betalt för mjölken, trots att den är mycket dyrare att producera.
– Det hänger ju på konsumenterna. Om de inte är villiga att betala för ekologisk mat så blir det så. Det är som att mat inte får kosta någonting, säger han.
Vad tänker ni om att Svenska kyrkan och andra slutar med kött när det ska vara hållbart?
– Jag tycker det är konstigt, för det mest hållbara behöver ju inte vara vegetariskt, utan det kan vara kött från närliggande gårdar. För kött är ju till stor del förädlat gräs, säger han.