Vid hennes sida sitter Irene som arbetar på hemmet. Hon är andra generationens offer för Förintelsen. Hennes mamma satt ett år i Bergen-Belsen. Hennes pappa skickades fyra år till Sibirien.
- Många höll det inom sig eller förträngde det för att de inte orkade eller trodde att de "skonade" familjen, men mina föräldrar pratade i stället om sitt helvete hela tiden.
Att växa upp med en mamma som bar Förintelsens mörker inom sig innebär att mörkret fördes vidare.
- Du ska inte tro att du har sluppit undan. Din förintelse kommer också, brukade hon säga till mig, berättar Irene.
Som barn funderade hon på de där orden. Det var ju inte krig nu så det måste ske på något annat sätt. Hon kom fram till att det var sopbilen.
- Jag har haft mardrömmar varje natt i hela mitt liv och vaknar av mitt eget skrik just som jag i drömmen är på väg att kastas in i trumman som mal soporna.
Hon reflekterar över sin situation och hur mammans upplevelser präglade henne.
- Man förstår hur trasig en mamma är när hon säger sådana saker till sitt barn som är två eller tre år.
Nu använder hon sin egen erfarenhet bland annat för att hjälpa och trösta överlevarna som finns på boendet.
Mot slutet av kriget flyttades Fela Skog från Auschwitz till lägret Malhof i Tyskland. Där fick hon jobba på en ammunitionsfabrik.
- Tack och lov att vi kom dit annars hade de skjutit oss, berättar hon.
Hon minns befrielsen vid krigsslutet, med glädje och med vånda. Den morgonen var alla tyskarna plötsligt borta. Och så kom Röda Korsets vita bussar rullande in i lägret.
- Vi skrek av rädsla, vi grät, vi ville inte följa med. Vi trodde de skulle köra oss till krematoriet. Det var det värsta jag upplevt, säger hon.
Men till slut förstod de. Det var inte dödspatruller utan räddningen ut ur helvetet. Och hon fick hjälp att komma till Sverige.
- Jag var mager och jag orkade inte mer, men här i Sverige fick jag hjälp. Jag överlevde, men det var knappt.
Och trots ett långt liv, ett äktenskap med en svensk man och två barn som fortfarande är i livet, så jagar henne frågan hur människor över huvud taget kan vara så grymma.
- Vi var ju bara barn.
Jonas Dagson/TT