Alula Lemma, Etiopiska ortodoxa kyrkan
1. - För mig är det första gången jag är på något liknande, och det har varit väldigt trevligt att möta människor från så många olika kyrkor, och dela våra erfarenheter. Jag har mött finska ortodoxa, jag visste inte ens att det fanns ortodoxa i Finland? Jag lär mig mycket.
2. – Min kyrka är väldigt traditionell och konservativ. Jag kommer ta med mig hem att det är något väldigt gott i att be och lovsjunga tillsammans med andra, och att ta upp frågor klimatförändringar.
Världen står inför stora utmaningar, och när vi kyrkor kommer samman, ber och studerar Bibeln, så kan vi komma med svar.
Samantha Miller, United Church of Canada
1. - Det som påverkat mig mest är samtalen om urbefolkning och kristendomen. Generellt så har fokus alltid varit teologi genom en kristen lins, men är finns utrymme för att också inkludera urbefolkningarnas perspektiv på et mer naturligt sätt. Det kristna är kvar, men det är mindre strikt.
2. – Det här var verkligen på tiden att träffas, det är när vi möts så här som det blir samtal, ärliga samtal även om det som vi inte är överens kring.
Shou-Hui Chung, Berliner Missionswerk
1. – Jag kommer från Taiwan, men arbetar i Berlin. Där möter jag kineser från många håll i världen. Jag har kommit hit för jag vill lära mer om försoning, det är en väldigt aktuell fråga för oss. Hur kan vi älska varandra även när vi inte är överens? Hur kan vi ha dialog?
2. – Det är viktigt, för vi är alla en del av Kristi kropp, och vi behöver stödja varandra.
Eunyoung Choi, Korean Associations of Women Theologians
1. – Jag kommer från Sydkorea, och är intresserad av feministteologi. Jag har gjort en del av den väv som satts upp här, som handlar om utsatthet. I Korea är kyrkorna mycket konservativa, det finns mycket som vi kan lära här.
2. – Vi behöver lära oss hur vi som kyrkor kan stötta varandra.