Musik med Thomas Di Leva och nytt konstverk på nationaldagen

Thomas di leva

Thomas Di Leva kommer uppträda tillsammans med barnkören från Gävle församling. Foto: Henrik Montgomery / TT och Pontus Lundahl/TT

Svenska kyrkan i Gävle har fullspäckat program till nationaldagen. Bland annat bjuds det på sång av artisten Thomas Di Leva och så kommer ett nytt konstverk invigas på ceremoniplatsen vid Skogskyrkogården.

Gävleborna välkomnas till ett fullspäckat nationaldagsfirande med Svenska kyrkan. För besökarna väntas musik av Thomas Di Leva tillsammans med barnkörer från Gävle församling. Dessutom kommer ett nytt konstverk att invigas under dagen på ceremoniplatsen vid Skogskyrkogården. Det och en hel del annat bjuds besökarna på. 

Dagens program leds av kyrkoherde Fredrik Hesselgren. 

Digital kyrkogårdsvandring invigs

Redan klockan 11 kan den som vill ansluta till dagens program. Då börjar den den officiella invigningen av Gävles första digitala kyrkogårdsvandring på Gamla kyrkogården. Vandringen är inläst av skådespelaren Rolf Lassgård. 

Från det att vandringen lanserats kommer det vara möjligt för Gävleborna att gå den på plats eller hemifrån. Vandringen alltid är öppen.

Lunchmusik i kyrkan 

Under dagen kommer det även att hållas två konserter i Heliga Trefaldighets kyrka. Med start klockan 12.30 börjar lunchmusiken och under halvtimmen som följer spelar organist Daniel Larsson från Gävle församling musik på temat ”Under blågul fana”.

Konstverket Valvanda avtäcks

Konstverket som fått namnet Valvanda kommer invigas klockan 14. Strax före det,  klockan 13, kan den som vill handla fika och slå sig ner i den natursköna miljön, mellan kyrkogårdens tallskog och Gavleån.

Konstverket är skapat av David Ohlsson och Dit-Cilinn som finns på plats för att möta besökarna och svara på frågor i samband med att det avtäcks. 

Ceremoniplatsen där konstverket står invigdes 2018 och är en plats för alla trosinriktningar samt borgerliga ceremonier. Mellan maj och september kan platsen bokas för dop/namngivning, vigsel och begravning. 

Natinaldagskonsert

Den populära och traditionella Nationaldagskonserten hålls klockan 16.00. I år medverkar både en vokalensemble och kören Staffans Drängar.

Prenumerera på Nyhetsbrev

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in.