– Det är en organisk musik som vi tolkar tillsammans. Man känner ordlöst på sig vad de andra ska göra. Om någon får en idé så hänger man på det, säger Yvonne Carlsson.
Samtidigt som körmedlemmarna vuxit samman så ska de också bevara sin egen, unika röst.
– Målet är inte att egalisera rösterna. Vi vill att det ska vara en rik klang när vi sjunger tillsammans, säger Ulrike Heider.
Möjligheter utomlands
Under åren har de inte bara turnerat i Sverige utan de har också besökt länder som Japan och Guatemala. I Japan sjöng de i den stora konsertsalen i Kyoto, och behandlades med stor vördnad.
– Vi är vana att sjunga i sakrala rum, det var svårt att göra i Kyoto i en konserthall som rymmer 5 000 åskådare. Men vi lyckades få den nersläckt, och så gick vi procession genom hela konsertsalen för att skapa en stämning, säger Helene Stensgård Larsson.
Ibland kommer många på deras konserter, ibland färre, men de märker att gregoriansk musik lockar.
– Förra sommaren på medeltidsfestivalen i Visby hade vi två konserter och det var fullsatt. Domkyrkoförsamlingen var lite chockad, säger Ulrike Heider.
Sånger ur heliga Birgittas liturgi
Tidigare i år släppte de skivan Ave maris stella med sånger ur den heliga Birgittas liturgi, de sjungna böner som ingår i tidegärden och som i Birgittinorden kallas Cantus Sororum – systrarnas sång. Under nästa år, 2025, planerar de för konserter med en del av dessa sånger varvat med läsningar ur Birgittas uppenbarelser, tillsammans med skådespelaren Stina Ekblad.