– Hoppet var att lösa kvarstående delar av Parisavtalet, men det gick ju inte i land, säger Henrik Grape, som ledde Kyrkornas världsråds delegation på mötet.
Han syftar på artikel 6 i avtalet som rör hur utsläppshandel ska räknas.
–Det var bra att en del bitar som riskerade att bli en svag överenskommelse skickades vidare till nästa möte.
Henrik Grape tycker att de länder som blockerat överenskommelsen, bland annat USA och Brasilien, har en korkad hållning.
– Om de hade lite längre perspektiv på frågorna så skulle de se att de var först med att få nya marknadsandelar om de ställde om tidigt. Kortsiktigt tänkande och girighet är inte en bra kombination för att tänka hållbart, säger han.
Henrik Grape är också kritisk mot USA:s agerande.
– USA har gått från att vara en någorlunda progressiv kraft i klimatpolitiken till att gå flera steg tillbaka och bli en värre bromskloss i klimatpolitiken än det var under George W Bushs tids som president.
Kyrkornas världsråd och andra trosbaserade organisationer har, enligt Henrik Grape, funnits på plats på klimatmötet för att bidra med en annan röst än de som har kortsiktiga intressen. Han säger att kyrkans eller religionsföreträdares röster är respekterade i många länder för att bidra med ett mindre partiskt perspektiv än andra.