Inger Harlevi återkommer till vikten av det "goda starka ledarskapet" som står för tydliga villkor som är lika för alla.
– På en arbetsplats är det lite som att fostra barn, det ska vara tydligt vad som gäller.
I kravprofilen listas erfarenhet av att vara ledare i en församling med flera kyrkor och arbetslag, konsten att delegera och prioritera arbetet utifrån församlingens helhet samt församlingens och stiftets strategi- och målarbete.
På hemsidan står att församlingen "söker dig som har gedigen erfarenhet av att vara ledare och chef och som motiveras av att bygga en organisation där församlingens behov och katedralens möjligheter är i centrum. Du ska arbeta utifrån ett helhetsperspektiv och samtidigt engagera andra i sina uppdrag. Vi tror på delaktighet och samverkan".
– Vi är tacksamma för hur vår tidigare domprost Mats Hermansson öppnade kyrkan och förde kyrkan närmare det övriga samhället. Längre tillbaka sattes rep upp när det firades gudstjänst i domkyrkan. Nu har vi en helt annan öppenhet. Visst händer det att man får prata en och annan vilsen kryssningsturist till rätta under en gudstjänst, men på det stora hela är det helt annorlunda nu, på ett positivt sätt.
Inger Harlevi lyfter också fram att kulturen kommit in i kyrkan på ett nytt sätt, särskilt konsten, vilket också tillskrivs Mats Hermansson, säger hon.
– För många av de 800 000 turister som årligen besöker vår ö, är domkyrkan ett självklart besöksmål. Domkyrkan är Visbys viktigaste rum. Det ska vi bevara och då gäller det att möta människorna.
Anställningsintervjuer kommer att hållas i Visby i slutet av februari och i mars hoppas Inger Harlevi att ett namn på den nya domprosten ska vara klart.