Dådet skedde efter söndagsgudstjänsten i All Saints Church i staden Peshawar i Pakistan den 30 januari. När prästerna William Siraj och Patrick Naeem var på väg från kyrkan i en bil attackerades de av män på motorcykel, som sedan försvann från platsen. William Siraj avled omedelbart medan Patrick Naeem överlevde.
En av dem som uttryckt sin sorg och vrede över det inträffade är Samuel Azariah, biskop i Church of Pakistan som nu leder dialogcentret Christian Study Center i Rawalpindi. I en mejlintervju med Kyrkans tidning säger han att han reagerat med vrede och frustration på mordet, samtidigt som han bett för mördarna.
– Staten framstår som helt hjälplös, det är som att man saknar den rätta övertygelsen och beslutsamheten för att lösa sådana här brott, säger han.
I Pakistan är det inte bara kristna som utsätta för terrorattacker och förtryck. Attacker sker regelbundet mot grupper som tillhör olika minoriteter, till exempel hinduer, shiamuslimer och den muslimska sekten ahmadiyya.
Även mer progressiva sunnimuslimer kan bli måltavlor för våldet från hårdföra islamistiska grupper.
Rättsystemet i Pakistan arbetar ofta mycket långsamt vilket gör att förövarna ofta går fria, enligt Samuel Azariah.
– Att rättvisan försenas blir en uppmuntran för de grupper och individer som har extrema åsikter om minoritetsgrupper, säger han.
Samuel Azariah menar att majoriteten av muslimer i Pakistan inte delar extremisternas hat gentemot minoriteter utan önskar en fredlig samlevnad. Samtidigt är rädslan för terroristerna stor.
– Detta leder till att majoriteten gör sig skyldig till synden tystnad, något som uppmuntrar förövarna att fortsätta förtrycket, säger han.
Enligt Samuel Azariah tar många muslimska ledare avstånd från terroristerna och hävdar att dessa inte är några muslimer.
– Då väcks frustration och frågan hos de religiösa minoriteter: Jamen, vilka är då terroristerna? Varför motarbetas de inte? För terroristernas handlingar skapar en negativ syn på islam, säger han.
Svenska kyrkan och Equmeniakyrkan, som båda stödjer Church of Pakistan, har sänt sina kondoleanser. Johan Hasselgren, som är programansvarig för Pakistan på Act Svenska kyrkan, har besökt Pakistan och Peshawar flera gånger.
– Man kan bara beundra de här människorna som genomlevt så mycket, inte minst när talibanerna hade stort inflytande. Trots det, eller på grund av det, så är man fortfarande modiga och för ut budskapet om fred och interreligiös dialog, säger han.
Act Svenska kyrkan stödjer arbetet för fred och interreligiös dialog i landet. Johan Hasselgren betonar att våldet drabbar många, inte bara kristna.
– Vi ska hålla både perspektiven i huvudet samtidigt: solidaritet med kyrkan men också med hela Pakistan som har utmaningar vad gäller extremism, säger han.