Doorkins Magnificat började sitt liv som gatukatt. När hon först dök upp vid katedralen för 12 år sedan ville hon bara få lite mat och bli klappad. Men hon hittade ett hem för livet. Hon hade flera favoritplatser inne i katedralen och varje jul passade hon på att vila på halmen i julkrubban, skriver tidningen The Gaurdian.
Trots att Doorkins Magnificat aldrig var någon sällskapskatt tog hon sig snabbt in i hjärtat på präster, församlingen och besökare. Själv tog hon sällan hänsyn till varken tillställning eller status.
När drottningen var på besök öppnade Doorkins bara ögonen en kort stund innan hon återgick till sin tupplur. Southwark Cathedral har under åren låtit tillverka flera kommersiella produkter, som kylskåpsmagneter och vykort, med den allt mer kända katten på.
Det var för drygt tre år sedan, efter terrorattacken på London Bridge 2017, som hennes hälsa började försämras. Katedralen stängdes ner i flera dagar efter attacken och när Doorkins äntligen släpptes in igen ville hon aldrig mer gå ut. Hon började få problem med njuren och hennes syn försämrades. Hon dog slutligen efter en stroke den 30 september i år, i armarna på en av katedralens medarbetare.
En månad senare har hon nu begravts på katedralens kyrkogård. På grund av coronarestriktioner fick endast 30 personer närvara men Doorkins beundrare kunde följa minnesceremonin via en livesändning. Prästen som ledde ceremonin erkände att han i vanliga fall inte är en kattmänniska men sade att Doorkins Magnificat var en gåva från himlen. Han sa också att hon har gjort mer för att locka folk till katedralen än vad han någonsin kommer att göra.
Men, minnesceremonin uppskattades inte av alla. Det var bland annat flera katolska ledare som reagerade. Biskop Philip North ställde sig frågan “Är detta ett skämt?” i en tweet. Han fortsatte med att beskriva situationen som väldigt okänslig mot alla som förlorat någon under coronapandemin och inte kunnat ge dem det avslut som önskats på grund av restriktioner.