Åsa Ingårda hoppfull efter ekonomiutskottets förslag

- Det finns ett stort behov av dialog och förankring, säger Åsa Ingårda. Foto: Lars Rindeskog

Åsa Ingårda (C) var den enda i kyrkostyrelsen som reserverade sig mot förslaget om obligatorisk samverkan och digitalisering. Efter ekonomiutskottets förslag om ett omtag i frågan känner hon sig mycket hoppfull.

Detta är en låst artikel. Logga in
DIGITAL PRENUMERATION

En månad 9 kr

Få tillgång till allt på sajten i en månad för 9 kr. Därefter förnyas prenumerationen löpande med 105 kr/månad. Avsluta när du vill. 

  • Eget konto med full tillgång till kyrkanstidning.se
  • E-tidning - papperstidningen i digital form
  • Nyhetsbrev, temabilagor, poddar, quiz och det praktiska verktyget Idé & inspiration
Köp
- Det finns ett stort behov av dialog och förankring, säger Åsa Ingårda. Foto: Lars Rindeskog

– Jag tycker ekonomiutskottet har gjort ett helt fantastiskt jobb som har kommit överens om ett förslag som alla har ställt sig bakom. Det visar tydligt att det finns ett stort behov av dialog och förankring och jag är imponerad av var man har landat.

Hon har hela tiden önskat ett annat perspektiv. I stället för ord som obligatorium och hundraprocentig anslutning, har hon önskat att man från nationellt håll skulle insett vikten av att erbjuda någonting som är så attraktivt att användarna inte vill avstå.

– Det visar att den som varit i processen i många år kan bli lite förblindad och lätt glömmer bort vem det är som ska använda det här, vem som ska säga ja och för vems skull det här finns.

Utskottet har inte stoppat kyrkostyrelsens förslag, menar Åsa Ingårda, utan lagt i en annan växel. Nu handlar det om att göra om och göra rätt.

– Vi skjuter inte upp det här ett år, utan nu är det tid för god förankring och bra dialog. Det arbetet ska fortsätta och framför allt göras. Det känns väldigt hoppfullt.