Men en röst på Posk kan vara ett frågetecken.
REPLIK
Här vill jag replikera på Amanda Carlshamres debattartikel 21/4. Min poäng med exemplet vigsel av samkönade par i Svenska kyrkan är att i Posk får ledamöterna tycka och rösta som de vill. Låt oss anta att det inkommer en motion till kyrkomötet de närmaste åren som yrkar att kyrkomötet ska besluta att Svenska kyrkan inte längre ska viga samkönade par. I en omröstning i kyrkomötet är det då tydligen fritt för Posk:s ledamöter att rösta som de vill. För eller mot att Svenska kyrkan ska viga samkönade par.
I en sådan eventuell omröstning kommer de socialdemokratiska ledamöterna rösta för att Svenska kyrkan även i fortsättningen ska viga samkönade par. Detta eftersom det är vår ståndpunkt.
Vigsel av samkönade par är en konkret fråga som väljaren har rätt att få veta vad nomineringsgrupperna tycker. När vi socialdemokrater säger att det är vår uppfattning så kan väljaren vara säker på att våra ledamöter i kyrkomötet kommer att rösta för vigsel av samkönade par. Väljaren vet vad han/hon får genom en röst på socialdemokraterna. En röst på Posk kan vara ett frågetecken. Väljaren vet inte hur Posk:s representanter kommer att agera och rösta. En röst i blindo, helt enkelt.
Lennart Hallengren,
Socialdemokraterna i stiftsfullmäktige Lunds stift, kyrkofullmäktige i Malmö, församlingsrådet i Husie församling
LÄGG TILL NY KOMMENTAR
Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in.