Det är tapp med två procentenheter jämfört med undersökningen som kom för två år sedan. Också bland den mest religiösa åldersgruppen, de över 75 år, är det bara en tredjedel som identifierar sig som anglikaner.
”Att Storbritannien blir mer sekulärt beror inte på att vuxna tappar sin religion, utan för att äldre människor som känner samhörighet med Church of England och andra kristna samfund gradvis ersätts av unga som saknar sådana band”, står det i rapporten.
Bland hela befolkningen har andelen som uppger att de identifierar sig som kristna sjunkit från två tredjedelar (66 procent) vid den första mätningen 1983, till dagens dryga tredjedel (38 procent).
Ett intressant resultat är att det är bland de yngsta (18-24 år) som minst många, 13 procent, svarar ett definitivt nej på frågan om det finns ett liv efter döden, medan det bland de äldre (55+) är dubbelt så många som svarar detsamma.
Allt fler väljer ytterlighetssvaren på frågorna om religiositeten.
Andelen som säger sig vara ”mycket eller extremt religiösa” ligger stabilt under 20-årsperioden och har också ökat något, från 6 till 7 procent.
De som säger sig vara något religiösa, varken eller, eller något icke-religiösa har däremot tappat under samma period.
Den grupp som ökar mest sedan 1998 är de som säger att de är ”mycket eller extremt icke-religiösa”. De går från 14 till 33 procent.
Liknande mönster visar sig också i frågan om hur ofta du ber: det är bara de som säger att de gör det flera gånger per dag som ökar, från 5 procent både 1998 och 2008 till 7 procent 2018.
Totalt sett utgör de som uppger att de inte till hör någon religion (så kallade ”nones”) 52 procent av befolkningen.
I samma undersökning studeras en rad andra attityder. Den visar att acceptansen för relationer mellan personer av samma kön är stor (66 procent) men minskar med två procentenheter sedan den förra undersökningen. Det gäller också sex före äktenskapet, där en procentenhet färre än i förra undersökningen anser att det ”inte är fel alls” (74 procent).