Sally Azar, präst i den lutherska kyrkan i Jordanien och det Heliga landet, berättar att hon ber för de familjer som har anhöriga som är gisslan i Gaza och för dem som förlorade närstående i attacken den 7 oktober.
- Samtidigt är det tungt att se att många på sociala medier bara uppmärksammar en sida. Man nämner inte hur palestinier har lidit det senaste året, säger hon.
Historia som inte får glömmas
Hon menar att bilden är komplex, att det finns en historia före den 7 oktober som inte får glömmas.
- Det är inte så att det var fridfullt före det, det fanns stora problem då också, säger hon.
Det senaste året har livet blivit svårare för många palestinier, inte bara för dem som lever i Gaza. På Västbanken har trycket från judiska bosättare som vill överta palestinsk mark ökat, och den som vill resa mellan Israel och Västbanken får räkna med timslånga köer vid överfarterna. Sally Azar berättar att många kristna palestinier drabbats när turistbranschen har kollapsat.
Svårt betala skolgång
- De har inte jobb, och har svårt att till exempel betala sina barns skolgång.
I Gamla stan i Jerusalem delar kristna palestinier och muslimer de trånga gränderna och gatorna med israeliska judar. Men året efter attacken har sått mer misstro mellan grupperna, menar Sally Azar.
- Ingen är längre särskilt intresserad av att tala om fred, det finns så mycket smärta på båda sidor. Det är en lång väg att komma tillbaka till hur det var före den 7 oktober.
"Får kraft genom bönen"
Själv försöker hon att inte förlora hoppet om framtiden, men medger att det är svårt när konflikten ständigt eskalerar. Hon fortsätter dock att verka som präst.
- Jag får kraft genom mitt folk, att de inte vill lämna sitt land, och genom bönen och förtröstan på Gud.