Provocerade på fel sätt
Kort efter Kristinas kritiska kommentar försvann Svenska kyrkans inlägg från sociala medier och ett annat lades ut.
– Det inlägget är mycket bättre. Man ser en fastebössa. Klockrent! Det skulle vara intressant att veta om tanken med det första inlägget var att provocera. Hade man för avsikt att lägga ut det andra också, eller blev det till efteråt? säger Kristina Kvist.
Charlotte Frycklund, nätpräst på kyrkokansliet förklarar att syftet var att utmana människor att tänka på ett nytt sätt kring fastan.
-Men vi lyckades inte förklara det på ett bra sätt i det här inlägget
Två fel
Inlägget var tänkt att bredda informationen om fastan och berätta att man också kan välja att avstå från vrede och hat, vilket man kan läsa sig till i Jesaja 58.

-Vi tycker att det är spännande och utmanande att arbeta med fastan, men just det här inlägget landade inte som det var tänkt.
Charlotte menar att inlägget slog fel på två sätt: Dels för dem som inte hade så bra koll på att den kristna fastan börjar nu, men också för dem som inte förstod vad Svenska kyrkan ville säga om fastans innehåll.
Under hela fastan kommer Svenska kyrkans konto att berätta vad den kan innebära. Senare inlägg, en bön om fastan och ett om vad fastan innebär, tycker Charlotte Frycklund har landat bättre.
Stanna upp
-Det är alltid en utmaning att vara kyrka på nätet. Ibland förstår människor precis vad vi menar och ibland inte. När saker inte landar väl kan vi ha ett pastoralt ansvar för att ta bort inlägg. Det viktiga är hur människor mår. Fasteinläggen är planerade sedan länge, säger hon.
Vad betyder fastan för dig?
– För mig är fastan Act:s insamling och det är en tid av reflektion och eftertanke, säger Kristina Kvist.
– För mig är det ett tillfälle att stanna upp inför det som är svårt här i världen. Det är en period som Gud givit oss, säger Charlotte Frycklund.